
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    
        January 10, 2008 
 
 
MS. EMMA A. GILBUENA 
Poblacion, Sta. Fe 
6047 Cebu 
 
Dear Ms. Gilbuena: 
 
 This has reference to your letter dated December 19, 2007, inquiring as to what  
benefits you may be entitled to after serving as Barangay Treasurer for more than twenty 
years. 
 
 If you have accumulated leave credits earned prior to CY 2004, you may claim its 
monetary value as terminal leave.  After 2004, leave credits of barangay officials could 
no longer be accumulated by virtue of the Joint Circular No. 1 S-2004 issued by the 
Department of Budget and Management and the Civil Service Commission.  Moreover, 
under Section 393(b)(5) of the Local Government Code of 1991, you are entitled to 
appropriate civil service eligibility on the basis of the number of years of service to the 
barangay, pursuant to the rules and regulations issued by the Civil Service Commission. 
 
       Truly yours, 
 
 
 
       PEDRO A. NOVAL, JR. 
           Regional Director 
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